Skip to main content

Störst på Biljard och Shuffelboard i Stockholm

Texter att använda

KBK
Det har arrangerats åtskilliga tävlingar i KBK:s namn så som SM i 8-ball, 9-ball, 14.1 och rotation.

Bra drag var det också på ungdomsverksamheten och killar som Benke Björkman, Michael Hallgren och Niclas Bergendorff har alla fostrats på ”Palatset”.

Carambole var fortfarande en sport med ”drag” i och spelare från fyra klubbar fightades i olika tävlingar. KBK var bra under några år och utmanade faktiskt BK Borgen med familjen Blomdahl i spetsen vid inte bara ett, utan två lag-SM! Bättre än silver blev det dock aldrig.

Jim Rempe
Ett par galor har haft dagens ljus på Biljardpalatset varav den med Jim Rempe var klart bäst på alla sätt och vis. Biljardpalatset kokade av spelare, det var sammanlagt 128 anmälningar i olika pool-klasser och som avslutning åtta timmars matchspel med Rempe.

Först ut var en staffetmatch. Jim Rempe mot de nio bästa spelarna vi kunde skaka fram. Nineboll var spelet och medan Rempe körde på så byttes motståndarna ut efterhand som dom ”släppt in” tre nior. Slutresultat: Rempe - Sverige 27-9.

Därefter blev det 14-1 match med Svenske stjärnan Clabbe Danielsson som motståndare. Det var hårt men Rempe vann bekvämt med 125-79.

Avslutningsmatchen var höjdpunkten! Bäst av 21 upplägg i nine-boll och med Sam Petersen i vår ringhörna. Rempe vann igen, nu med 11-9.

  • Hits: 144